Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kachní stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.
- Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.
- Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.
- Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
- Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.