Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kachní stehna 4 ks
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.
  2. Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.
  4. Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
  5. Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.