Pečené kuře po cikánsku
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Jablka |
200 g |
Játra kuřecí |
80 g |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
5 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře omyjeme, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem.
- Na pánvi orestujeme kuřecí játra na másle, rozdrtíme, přidáme posekanou petrželku, mletou papriku a strouhanku. Promícháme a vložíme dovnitř kuřete.
- Kuře vložíme do pekáče, přilijeme rozpuštěné máslo, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě. V polovině pečení kuře posypeme mletou paprikou, potřeme znovu máslem, podlijeme vínem a kuře obložíme oloupanými a pokrájenými jablíčky, které jsme zbavili jádřinců.
- Dopečeme a podáváme s pečeným bramborem.