Pečené kuře po cikánsku

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Jablka 200 g
Játra kuřecí 80 g
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 5 g
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem.
  2. Na pánvi orestujeme kuřecí játra na másle, rozdrtíme, přidáme posekanou petrželku, mletou papriku a strouhanku. Promícháme a vložíme dovnitř kuřete.
  3. Kuře vložíme do pekáče, přilijeme rozpuštěné máslo, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě. V polovině pečení kuře posypeme mletou paprikou, potřeme znovu máslem, podlijeme vínem a kuře obložíme oloupanými a pokrájenými jablíčky, které jsme zbavili jádřinců.
  4. Dopečeme a podáváme s pečeným bramborem.