Dušené kuře s jablky a hráškem

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Chléb pšeničný (bílý) 240 g
Cibulka jarní 100 g
Hrášek 200 g
Jablka 200 g
Jíška instantní 5 g
Kuře 1500 g
Locika salátová 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.
  2. Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.