Dušené kuře s jablky a hráškem
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Hrášek |
200 g |
Jablka |
200 g |
Jíška instantní |
5 g |
Kuře |
1500 g |
Locika salátová |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.
- Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.