Steaky s pepřem

Ingredience


Hovězí svíčková 700 g
Koňak Armaňak 100 ml
Máslo čerstvé 100 g
Olej stolní 24 ml
Pepř černý celý 8 g
Smetana 33% (šlehačka) 24 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pepř nadrtíme v hmoždíři na zrnka velikosti špendlíkové hlavičky a obalíme v něm steaky. Dobře přimáčkneme, aby pepř neopadával z masa dolů.
  2. Rozehřejeme máslo a olej a maso na něm osmažíme z obou stran cca 2-4 minuty.
  3. Osmažené steaky přendáme na talíř. Do šťávy na pánvi přilijeme koňak, dobře zamícháme, necháme chvíli prohřát a poté zapálíme.
  4. Flambovanou omáčku osolíme, přilijeme smetanu a necháme opět mírně povařit.