Steaky s pepřem
Ingredience
Hovězí svíčková |
700 g |
Koňak Armaňak |
100 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej stolní |
24 ml |
Pepř černý celý |
8 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
24 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pepř nadrtíme v hmoždíři na zrnka velikosti špendlíkové hlavičky a obalíme v něm steaky. Dobře přimáčkneme, aby pepř neopadával z masa dolů.
- Rozehřejeme máslo a olej a maso na něm osmažíme z obou stran cca 2-4 minuty.
- Osmažené steaky přendáme na talíř. Do šťávy na pánvi přilijeme koňak, dobře zamícháme, necháme chvíli prohřát a poté zapálíme.
- Flambovanou omáčku osolíme, přilijeme smetanu a necháme opět mírně povařit.