Kuřecí prsa na sherry s olivami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kuřecí prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 70 g
Oregano čerstvé 1 ks
Pepř cayenský 3 špetka
Sherry brandy 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a každý kousek obalíme hladkou moukou. Maso opékáme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran.
  2. Opečené maso vyjmeme z pánve. Zbylý olej z pánve vylijeme, ale připečené zbytky masa neodstraňujeme. Do pánve nalijeme silný drůbeží vývar a sherry.
  3. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do pánve. Oregano opláchneme, vodu z něj setřepeme, otrháme lístky a také nasypeme do sherry s vývarem. Zvolna omáčku dusíme tak, aby se odpařila asi 1/3 tekutiny. Poté do ní nasypeme kuřecí kousky a dusíme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Občas promícháme.
  4. Olivy nakrájíme na plátky a nasypeme k masu asi 5 minut před koncem dušení.
  5. Podáváme horké.