Kuřecí prsa na sherry s olivami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
70 g |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Pepř cayenský |
3 špetka |
Sherry brandy |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a každý kousek obalíme hladkou moukou. Maso opékáme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran.
- Opečené maso vyjmeme z pánve. Zbylý olej z pánve vylijeme, ale připečené zbytky masa neodstraňujeme. Do pánve nalijeme silný drůbeží vývar a sherry.
- Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do pánve. Oregano opláchneme, vodu z něj setřepeme, otrháme lístky a také nasypeme do sherry s vývarem. Zvolna omáčku dusíme tak, aby se odpařila asi 1/3 tekutiny. Poté do ní nasypeme kuřecí kousky a dusíme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Občas promícháme.
- Olivy nakrájíme na plátky a nasypeme k masu asi 5 minut před koncem dušení.
- Podáváme horké.