Grilovaná kuřecí prsa s česnekovou majonézou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Majonéza |
200 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Základ pro marinádu připravíme tak, že ve větší misce smícháme víno s olejem, římským kmínem, bobkovým listem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Přidáme sušený tymián a semínek zbavenou najemno nasekanou chilli papričku. Opět promícháme.
- Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Maso smícháme s marinádou.
- Čerstvou pažitku nasekáme najemno, smícháme se strouhankou a prozatím odložíme.
- Česnek oloupeme, prolisujeme a rozmixujeme s majonézou, pepřem a solí. Také česnekovou majonézu zatím dáme stranou.
- Kousky masa klademe na rošt a grilujeme na grilu předehřátém na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu grilování maso obracíme.
- Grilované maso obalujeme ve strouhance. Podáváme horké, s miskou ochucené majonézy.