Nadívané kuře s rýží

Nadívané kuře s rýží - obrázek

Ingredience


Játra kuřecí 80 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 80 g
Žampiony čerstvé 80 g
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku nakrájíme na menší kostičky, žampiony na plátečky, vložíme na pánev s horkým máslem, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
  2. Touto směsí naplníme kuře, vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, ochutíme solí a pepřem a dáme péct. Občas podléváme vývarem. Kuře potíráme tukem z pekáče, aby mělo křupavou kůrku. Pečeme 45 minut.
  3. Dušenou rýži promícháme se strouhaným parmezánem a rozdělíme na talíře. Přidáme porce kuřete s nádivkou a přelijeme vlastním výpekem.