Čokoládový dort s datlemi
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Čokoláda hořká |
120 g |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Datle |
120 g |
Džem meruňkový |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
20 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Pomerančová šťáva |
20 ml |
Rýže loupaná |
2 polévková lžíce |
Samokypřicí mouka |
90 g |
Sirup Golden |
1 polévková lžíce |
Sirup Monin - grenadina |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, grenadinu, sirup a pak je necháme vychladnout.
- Smícháme máslo, cukr, vejce a čokoládovou směs. Vedle smícháme mouku, umletou rýži, obě směsi smícháme.
- Do dvou tukem vytřených a strouhankou vysypaných forem na dort rozdělíme těsto, pečeme ho dvacet pět minut. Po vychladnutí vyklopíme.
- Ve vodní lázni pět minut rozpouštíme ještě nakrájené datle, šťávy, cukr třtinový, oloupané mandle, hrozinky a džem. Po vychladnutí náplní spojíme oba dortové korpusy k sobě a dort poprášíme moučkou.