Pečené kuře na víně

Pečené kuře na víně - obrázek

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Játra kuřecí 50 g
Kuře 1500 g
Lanýž 30 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno madeira 200 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.
  2. Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.
  3. Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.