Pečené kuře na víně
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Játra kuřecí |
50 g |
Kuře |
1500 g |
Lanýž |
30 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno madeira |
200 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.
- Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.
- Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.