Pečené kuře s husími játry
Ingredience
Bešamel |
80 ml |
Játra husí |
150 g |
Kuře |
1500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme husí játra a opečeme z obou stran. Játra vidličkou rozdrobíme, přimícháme vejce, bešamel a touto směsí naplníme kuře.
- Omyté a máslem potřené kuře vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a dáme do trouby. Pečeme 45 minut. Občas kuře podlijeme vývarem a potřeme tukem z pekáče.
- Kuře rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží. Porce přelijeme výpekem z pekáče.