Pečené kuře se smetanou

Ingredience


Bramborové noky 400 g
Hroznové víno 100 g
Kuře 1500 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem, ochutíme solí a pepřem. Kuře obložíme kuličkami hroznového vína, podlijeme bílým vínem a vložíme do trouby. Za občasného podlévání vývarem pečeme 40 minut.
  2. Kuře vyndáme z pekáče a naporcujeme. Do výpeku v pekáči vmícháme smetanu a povaříme ještě minutu.
  3. Podáváme s bramborovými noky.