Pečené kuře se smetanou
Ingredience
Bramborové noky |
400 g |
Hroznové víno |
100 g |
Kuře |
1500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem, ochutíme solí a pepřem. Kuře obložíme kuličkami hroznového vína, podlijeme bílým vínem a vložíme do trouby. Za občasného podlévání vývarem pečeme 40 minut.
- Kuře vyndáme z pekáče a naporcujeme. Do výpeku v pekáči vmícháme smetanu a povaříme ještě minutu.
- Podáváme s bramborovými noky.