Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem

Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Nové koření mleté 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Prosciutto sušené 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Špenát listový čerstvý 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme těsto z mouky, ze dvou špetek soli, čtyř rozšlehaných vajec a dvou lžic oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
  2. Kuřecí prsa vaříme asi deset minut v osolené vodě a necháme je zchladnout. V jiném rendlíku uvaříme špenát.
  3. Poté z masa pokrájeného na kostky spolu s jednou lžící nakrájené cibule, vařeným špenátem a prosciuttem umixujeme náplň, vmícháme do ní jedno rozšlehané vejce, mleté nové koření a nastrouhaný parmezán. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
  4. V mezičase připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu, přidáme drobně posekaný česnek a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty.
  5. Na vaření taštiček vaříme v širším hrnci osolenou vodu.
  6. Těsto rozdělíme na díly a z každého vyválíme tenkou placku. Z ní vykrajujeme kolečka o průměru pět centimetrů. Do středu kolečka klademe náplň a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vzniklý "půlměsíc" si obtočíme kolem palce a konce buď provlékneme a přitiskneme, nebo jen přitiskneme. Snažíme se zužitkovat i všechny odkrojky. Hotové taštičky po částech vaříme asi pět minut ve vroucí vodě. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou, posypeme zbylým parmezánem a drobně posekanou petrželovou nať. Ihned podáváme.