Muffiny s bílou i tmavou čokoládou

Ingredience


Čokoláda bílá 30 g
Čokoláda hořká 30 g
Cukr krupice 100 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Samokypřicí mouka 230 g
Tuk 130 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pekáč na muffiny vyložíme dvanácti papírovými košíčky. Umixujeme tuk, cukr krupici, mouku, dvě vejce, kakao a rozehřátou čokoládu. Těsto nalijeme do košíčků tak, aby byly vyplněné do tří čtvrtin.
  2. Pečeme je v troubě patnáct minut, pak je necháme vychladnout.
  3. Smícháme ještě máslo, cukr a rozehřátou bílou čokoládu a prošleháme. Na vychladlé muffiny nalijeme polevu a před podáváním je necháme vychladnout.