Muffiny s bílou i tmavou čokoládou
Ingredience
Čokoláda bílá |
30 g |
Čokoláda hořká |
30 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Samokypřicí mouka |
230 g |
Tuk |
130 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Pekáč na muffiny vyložíme dvanácti papírovými košíčky. Umixujeme tuk, cukr krupici, mouku, dvě vejce, kakao a rozehřátou čokoládu. Těsto nalijeme do košíčků tak, aby byly vyplněné do tří čtvrtin.
- Pečeme je v troubě patnáct minut, pak je necháme vychladnout.
- Smícháme ještě máslo, cukr a rozehřátou bílou čokoládu a prošleháme. Na vychladlé muffiny nalijeme polevu a před podáváním je necháme vychladnout.