Čokoládový dort s bílou polevou
Ingredience
Čokoláda bílá |
80 g |
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
20 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Deset minut šleháme vejce, cukr krupici. Přidáme mouku. Formu na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme čtyřicet minut. Po dalších deseti minutách dort vyklopíme a necháme ho vychladnout.
- Smetanu přivedeme k varu, přidáme tmavou čokoládu, mícháme, až se rozehřeje. Poté směs odstavíme a mícháme do zhoustnutí. Korpus rozpůlíme a obě vrstvy spojíme čokoládovou směsí dohromady.
- Bílou čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a cukr a šleháme do vychladnutí. Polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po bocích.