Čokoládový dort s bílou polevou

Ingredience


Čokoláda bílá 80 g
Čokoláda hořká 150 g
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 20 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Deset minut šleháme vejce, cukr krupici. Přidáme mouku. Formu na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme čtyřicet minut. Po dalších deseti minutách dort vyklopíme a necháme ho vychladnout.
  2. Smetanu přivedeme k varu, přidáme tmavou čokoládu, mícháme, až se rozehřeje. Poté směs odstavíme a mícháme do zhoustnutí. Korpus rozpůlíme a obě vrstvy spojíme čokoládovou směsí dohromady.
  3. Bílou čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a cukr a šleháme do vychladnutí. Polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po bocích.