Mandlový dort se skořicí

Ingredience


Čokoláda hořká 230 g
Cukr třtinový 150 g
Hrozinky 20 g
Mandle 130 g
Máslo čerstvé 180 g
Samokypřicí mouka 3 polévková lžíce
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
  2. Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.