Mandlový dort se skořicí
Ingredience
Čokoláda hořká |
230 g |
Cukr třtinový |
150 g |
Hrozinky |
20 g |
Mandle |
130 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Samokypřicí mouka |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 55 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
- Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.