Frankfurtský hovězí závitek
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí maso zadní |
1000 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Párky jemné |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Vepřový výřez |
200 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.
- Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.
- Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.
- Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.
- Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.