Frankfurtský hovězí závitek

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 1000 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Párky jemné 250 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Vepřový výřez 200 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.
  2. Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.
  3. Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.
  5. Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.
  6. Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  7. Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.