Plněné sardinky
Ingredience
Ančovička - filety |
20 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
15 g |
Hrozinky |
30 g |
Olej olivový |
60 ml |
Oříšky piniové |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
25 g |
Sardinka obecná |
1 kg |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout.
- Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut.