Zapečené fazole
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole červené |
200 g |
Med včelí |
20 g |
Olej olivový |
32 ml |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. V průběhu procesu je scedíme a vodu vyměníme. Dobře propláchneme.
- Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme vařit 2 hodiny nebo tak dlouho, dokud se fazole neprovaří a nezměknou. Odstavíme z plamene a propláchneme.
- Troubu si předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3.
- Na pánvi rozpálíme půl lžičky olivového oleje a cibuli restujeme 4-5 minut dozlatova.
- V zapékací míse smícháme fazole, cibuli a rajčata nakrájená na kousky, med, sůl a zbývající olivový olej. Pečeme 60-75 minut.