Zapečené fazole

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole červené 200 g
Med včelí 20 g
Olej olivový 32 ml
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. V průběhu procesu je scedíme a vodu vyměníme. Dobře propláchneme.
  2. Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme vařit 2 hodiny nebo tak dlouho, dokud se fazole neprovaří a nezměknou. Odstavíme z plamene a propláchneme.
  3. Troubu si předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3.
  4. Na pánvi rozpálíme půl lžičky olivového oleje a cibuli restujeme 4-5 minut dozlatova.
  5. V zapékací míse smícháme fazole, cibuli a rajčata nakrájená na kousky, med, sůl a zbývající olivový olej. Pečeme 60-75 minut.