Zapečené ústřice s jablky a calvadosem

Ingredience


Calvados 50 ml
Jablka 2 ks
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 50 g
Ústřice 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.
  2. Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.