Ústřice na listovém špenátu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mozzarella 300 g
Muškátový oříšek 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 2 ks
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 5 g
Ústřice 12 ks
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Špenátové listy opereme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a šalotku, osmahneme dosklovata. Přidáme špenátové listy, dusíme cca 15 minut za občasného míchání. Podléváme vodou, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. Ústřice otevřeme, maso i se šťávou z lastury vložíme do rendlíku a zakápneme citrónovou šťávou. Pomalu dusíme cca 3 minuty.
  3. Špenát rozdělíme do lastur, na které položíme připravené maso z ústřic a plátky mozzarelly a vše zapečeme pod grilem.
  4. Horké podáváme.