Ústřice na listovém špenátu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mozzarella |
300 g |
Muškátový oříšek |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
5 g |
Ústřice |
12 ks |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Špenátové listy opereme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a šalotku, osmahneme dosklovata. Přidáme špenátové listy, dusíme cca 15 minut za občasného míchání. Podléváme vodou, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
- Ústřice otevřeme, maso i se šťávou z lastury vložíme do rendlíku a zakápneme citrónovou šťávou. Pomalu dusíme cca 3 minuty.
- Špenát rozdělíme do lastur, na které položíme připravené maso z ústřic a plátky mozzarelly a vše zapečeme pod grilem.
- Horké podáváme.