Špenátovo-sýrový nadýchaný koláč
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
14 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
280 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
1 hrst |
Sýr Cottage |
225 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme hranatou zapékací mísu olivovým olejem.
- Na středním plameni rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nasekaný česnek, červenou papriku a na jemno nasekanou cibuli. Restujeme 5-10 minut a potom dáme stranou.
- Mezitím v misce rozmícháme sýr Cottage, sůl a pepř do nadýchané hmoty. Vmícháme špenát, vejce a směs z hrnce. Všechny přísady mícháme, dokud se nespojí. Nalijeme do zapékací mísy a posypeme mletou paprikou.
- Pečeme 30-40 minut nebo dokud se okraje neopečou dozlatova. Těsně předtím, než mísu vytáhneme z trouby, můžeme jídlo posypat strouhaným sýrem a necháme ho pár minut v troubě rozpustit.