Ústřice Mornay
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
180 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
50 g |
Ústřice |
24 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme.
- Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem.
- Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě.