Ústřice Mornay

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 180 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Čedar 50 g
Ústřice 24 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme.
  2. Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem.
  3. Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě.