Kuřecí ragú s cibulkami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 200 g
Hřebíček 15 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme jíšku dozlatova.
  2. Přisypeme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme malé cibulky, do kterých jsme zapíchli po jednom hřebíčku, přisypeme plátky žampionů, posekanou petrželku, bobkový list a špetku tymiánu. Vaříme na mírném ohni 50 minut.
  3. Podáváme s dušenou rýží.