Kuřecí ragú s cibulkami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
200 g |
Hřebíček |
15 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme jíšku dozlatova.
- Přisypeme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme malé cibulky, do kterých jsme zapíchli po jednom hřebíčku, přisypeme plátky žampionů, posekanou petrželku, bobkový list a špetku tymiánu. Vaříme na mírném ohni 50 minut.
- Podáváme s dušenou rýží.