Kuřecí maso zapečené s houbami

Ingredience


Bešamel 250 ml
Brambory pečené 400 g
Cibule 50 g
Kuřecí prsa 600 g
Lanýž 100 g
Máslo čerstvé 35 g
Omáčka sójová 3 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 80 g
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé řízečky, cibuli nadrobno, houby na plátky, sýr nastrouháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme řízečky a orestujeme z obou stran. Přisypeme cibuli, houby, podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Dusíme asi 5 minut, dokud se tekutina úplně neodpaří.
  3. Směs z pánve vložíme do zapékací misky, zalijeme bešamelem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě asi 15 minut.
  4. Podáváme s opečeným bramborem.