Kuřecí maso zapečené s houbami
Ingredience
Bešamel |
250 ml |
Brambory pečené |
400 g |
Cibule |
50 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Lanýž |
100 g |
Máslo čerstvé |
35 g |
Omáčka sójová |
3 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
80 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na malé řízečky, cibuli nadrobno, houby na plátky, sýr nastrouháme.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme řízečky a orestujeme z obou stran. Přisypeme cibuli, houby, podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Dusíme asi 5 minut, dokud se tekutina úplně neodpaří.
- Směs z pánve vložíme do zapékací misky, zalijeme bešamelem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě asi 15 minut.
- Podáváme s opečeným bramborem.