Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Chobotnice |
1 kg |
Citronová šťáva |
90 ml |
Cukr třtinový |
30 g |
Koriandr čerstvý |
90 g |
Olej olivový |
130 ml |
Omáčka sladkokyselá |
20 ml |
Vývar rybí |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
- V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.
- Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.
- Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.