Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Chobotnice 1 kg
Citronová šťáva 90 ml
Cukr třtinový 30 g
Koriandr čerstvý 90 g
Olej olivový 130 ml
Omáčka sladkokyselá 20 ml
Vývar rybí 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
  2. V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.
  3. Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.
  4. Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.