Mořský ďas s krevetami a paprikou
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
8 ks |
Mořský ďas |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké 3-4 cm. Osolíme a necháme odležet asi 15 minut.
- Červenou papriku omyjeme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky.
- Krevety opláchneme a necháme okapat.
- Na špízy napichujeme postupně kousek ryby, krevetu a proužek papriky. Pokapeme olejem, posypeme pepřem a mletou paprikou a opékáme na grilu asi 2 minuty z obou stran.
- Ihned podáváme.