Drůbeží krokety
Ingredience
Strouhanka |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Bramborová kaše |
400 g |
Drůbeží maso vařené |
500 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené drůbeží maso umeleme na strojku spolu s houbami a směs vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, pepř, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
- Z těsta vytvarujeme kuličky, které namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší.