Drůbeží krokety

Ingredience


Strouhanka 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Bramborová kaše 400 g
Drůbeží maso vařené 500 g
Houby čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené drůbeží maso umeleme na strojku spolu s houbami a směs vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, pepř, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
  2. Z těsta vytvarujeme kuličky, které namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Podáváme s bramborovou kaší.