Jednoduchá holandská omáčka

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Máslo čerstvé 56 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.)
  2. Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu.
  3. Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se.