Jednoduchá holandská omáčka
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Máslo čerstvé |
56 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
15 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.)
- Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu.
- Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se.