Matjesový salát s ananasem
Ingredience
Ananas |
80 g |
Celer řapíkatý |
50 g |
Jablka |
80 g |
Matjesy - filet |
80 g |
Okurky |
60 g |
Pórek |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vajíčka uvaříme natvrdo. Vajíčka, jablka, ananas, celer, okurky a matjesy nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na jemná kolečka a všechny přísady smícháme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme proležet cca 4 hodiny. Poté ochutnáme. Pravděpodobně nebude nutné dochucovat solí, neboť matjesy jsou velmi slané.