Jarní matjesový salát
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
30 g |
Cibulka jarní |
5 ks |
Jogurt bílý |
100 g |
Matjesy - filet |
300 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi.
- Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme.
- Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule.