Jarní matjesový salát

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 30 g
Cibulka jarní 5 ks
Jogurt bílý 100 g
Matjesy - filet 300 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme.
  3. Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule.