Zapékané kuřecí maso se žampiony

Ingredience


Bešamel 250 ml
Brambory vařené 600 g
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 60 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.
  2. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
  4. Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.