Zapékané kuřecí maso se žampiony
Ingredience
Bešamel |
250 ml |
Brambory vařené |
600 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
60 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.
- Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
- Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.