Salát s krevetami a těstovinami
Ingredience
Bazalka |
120 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
60 g |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Med včelí |
25 g |
Ocet vinný |
100 ml |
Olej olivový |
250 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.
- Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.
- Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.