Salát s krevetami a těstovinami

Ingredience


Bazalka 120 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 60 g
Citrony 1 ks
Krevety tygří - loupané 250 g
Med včelí 25 g
Ocet vinný 100 ml
Olej olivový 250 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 10 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.
  2. Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.
  3. Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.