Salát z langusty a citrusů
Ingredience
Grapefruity |
1 ks |
Langusta |
500 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Langustu vložíme do vařící osolené vody a vaříme 7-8 minut od počátku varu. Necháme okapat a vychladnout.
- Ovoce oloupeme a rozdělíme na dílky, ze kterých opatrně vyřízneme čistou dužninu bez blanky. Šťávu zachytíme a použijeme na zálivku s olivovým olejem.
- Ocas langusty opatrně vyloupneme z krunýře a nakrájíme na tenké plátky, které prokládáme střídavě s ovocem do misek.
- Zakápneme zálivkou, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.