Kuřecí prsíčka Markýza

Ingredience


Bešamel 150 ml
Chléb pšeničný (bílý) 160 g
Játra husí 200 g
Kuřecí prsa 400 g
Lanýž 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno madeira 100 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.
  2. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.
  3. Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.
  4. Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.