Kuřecí prsíčka Markýza
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Chléb pšeničný (bílý) |
160 g |
Játra husí |
200 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Lanýž |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno madeira |
100 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.
- Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.
- Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.
- Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.