Řízky z tresky na špenátu

Ingredience


Citrony 2 ks
Hořčice 36 ml
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Šalotka 90 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Treska skvrnitá 400 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tresky naporcujeme na tenké plátky a necháme marinovat v citrónové šťávě.
  2. Špenát omyjeme, odkrojíme tuhé stonky a necháme dobře okapat.
  3. Z vinného octu, oleje, jemně pokrájené šalotky a hořčice vyrobíme zálivku.
  4. Špenát rozložíme na servírovací talíř, polijeme šalotkovou zálivkou. Poté přidáme maso.
  5. Zdobíme natvrdo uvařeným vejcem a cherry rajčátky.