Řízky z tresky na špenátu
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Hořčice |
36 ml |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
100 g |
Šalotka |
90 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska skvrnitá |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky naporcujeme na tenké plátky a necháme marinovat v citrónové šťávě.
- Špenát omyjeme, odkrojíme tuhé stonky a necháme dobře okapat.
- Z vinného octu, oleje, jemně pokrájené šalotky a hořčice vyrobíme zálivku.
- Špenát rozložíme na servírovací talíř, polijeme šalotkovou zálivkou. Poté přidáme maso.
- Zdobíme natvrdo uvařeným vejcem a cherry rajčátky.