Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem

Ingredience


Jogurt nízkotučný 150 ml
Krabí tyčinky 200 g
Mléko polotučné 80 ml
Pasta Sambal Oelek 25 g
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 50 ml
Salát ledový 1 ks
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.
  2. Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.
  3. Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.