Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem
Ingredience
Jogurt nízkotučný |
150 ml |
Krabí tyčinky |
200 g |
Mléko polotučné |
80 ml |
Pasta Sambal Oelek |
25 g |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.
- Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.
- Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.