Rybí krokety s piniovými oříšky
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
7 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
40 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska sušená |
400 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.
- Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
- Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.
- Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.
- Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.
- Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.
- Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.