Rybí krokety s piniovými oříšky

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 3 stroužek
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 6 polévková lžíce
Olej rostlinný 7 polévková lžíce
Oříšky piniové 40 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Treska sušená 400 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.
  2. Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.
  4. Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.
  5. Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.
  6. Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.
  7. Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.