Lehká rajčatová polévka s lososem

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 10 g
Losos - filety 250 g
Ocet ze šampaňského - Balsamic 20 ml
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 15 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory a 1-2 minuty je osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a zeleninový vývar, přikryté necháme zhruba 10-15 minut vařit, dokud se brambory neuvaří.
  2. Nakrájíme lososa na menší kousky a přidáme po změknutí brambor do polévky, vše necháme ještě vařit. Polévku ochutíme solí, pepřem, tymiánem, koprem a octem balsamico a ihned podáváme.