Lehká rajčatová polévka s lososem
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
10 g |
Losos - filety |
250 g |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
20 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory a 1-2 minuty je osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a zeleninový vývar, přikryté necháme zhruba 10-15 minut vařit, dokud se brambory neuvaří.
- Nakrájíme lososa na menší kousky a přidáme po změknutí brambor do polévky, vše necháme ještě vařit. Polévku ochutíme solí, pepřem, tymiánem, koprem a octem balsamico a ihned podáváme.