Švédská rybí polévka
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Kopr čerstvý |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vývar, aby byla zelenina ponořená.
- Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne do hladkého pyré. Přidáme na kousky nakrájené ryby a povaříme.
- Zjemníme smetanou a ochutíme bylinkami, osolíme a opepříme.