Čínská krevetová polévka
Ingredience
Houby černé |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
50 g |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
30 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty.
- Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme.