Gazpacho s krevetami
Ingredience
Bazalka |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
15 ml |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Med včelí |
30 g |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
6 ks |
Rajčatová šťáva |
250 ml |
Sherry brandy |
30 ml |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.
- Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.
- Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.
- Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.
- Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.
- Podáváme s čerstvou ciabattou.