Gazpacho s krevetami

Ingredience


Bazalka 3 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 15 ml
Krevety tygří - loupané 300 g
Med včelí 30 g
Okurka salátová 2 ks
Olej olivový extra panenský 30 ml
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 6 ks
Rajčatová šťáva 250 ml
Sherry brandy 30 ml
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.
  2. Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.
  3. Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.
  4. Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.
  5. Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.
  6. Podáváme s čerstvou ciabattou.