Pikantní nakyslá polévka s krevetami
Ingredience
Chilli paprička |
30 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
80 ml |
Citronová tráva |
3 ks |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Krevety tygří - loupané |
16 ks |
Limetková šťáva |
30 ml |
Omáčka rybí |
80 ml |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninový vývar uvedeme do varu.
- Rozpůlíme žampiony, jarní cibulky nakrájíme na dvoucentimetrová kolečka, krevety kuchyňsky připravíme. Do vývaru vmícháme citrónovou šťávu, chilli pastu, rybí omáčku a najemno nasekaný koriandr, pak přidáme žampiony, jarní cibulky a krevety a asi 10 minut povařime.
- Odstavíme a vmícháme šťávu z limetky a nasekanou citronovou trávu.