Pikantní nakyslá polévka s krevetami

Ingredience


Chilli paprička 30 g
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 80 ml
Citronová tráva 3 ks
Koriandr čerstvý 10 g
Krevety tygří - loupané 16 ks
Limetková šťáva 30 ml
Omáčka rybí 80 ml
Vývar zeleninový 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninový vývar uvedeme do varu.
  2. Rozpůlíme žampiony, jarní cibulky nakrájíme na dvoucentimetrová kolečka, krevety kuchyňsky připravíme. Do vývaru vmícháme citrónovou šťávu, chilli pastu, rybí omáčku a najemno nasekaný koriandr, pak přidáme žampiony, jarní cibulky a krevety a asi 10 minut povařime.
  3. Odstavíme a vmícháme šťávu z limetky a nasekanou citronovou trávu.