Kyjevská roštěná

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Okurky nakládané 150 g
Paprika mletá sladká 20 g
Salám jemný 112 g
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 80 g
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.
  2. Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.
  4. Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.
  5. Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.
  6. Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.
  7. Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.