Ledová bomba s hroznovým vínem

Ingredience


Cukr krupice 500 g
Hroznové víno 1050 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme sirup. V kastrolu smícháme cukr s 500ml vody a za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile směs začne vařit, odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Bílé víno vypeckujeme a vymačkáme. Šťávu zcedíme přes síto, přilijeme do sirupu a vlijeme do zmrzlinového strojku. Po 1 hodině přidáme modré hroznové víno a strojek necháme pracovat ještě 1 hodinu. Poté vyklopíme na vychlazený talíř, ozdobíme modrými hrozny a šlehačkou a ihned podáváme.