Krémová polévka s mušlemi a šafránem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Maizena - kukuřičný škrob 50 g
Mušle srdcovky 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Šafrán 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1 l
Sůl 5 g
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané a očištěné mušle vložíme do hrnce, přidáme česnek a zalijeme vínem. Zakryté 5 minut povaříme. Mušle vyndáme, neotevřené vyhodíme a zbytek vybereme z lastur. Vývar přefiltrujeme a vlijeme zpět do hrnce. Maizenu rozmícháme ve smetaně, vlijeme do vývaru a přidáme šafrán. Několik minut povaříme, než bude polévka hustší a krémovitá.
  2. Mušle vložíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce prohřejeme a servírujeme.
  3. Polévku podáváme s opečeným toastem nebo krutónky.