Krémová polévka s mušlemi a šafránem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Maizena - kukuřičný škrob |
50 g |
Mušle srdcovky |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 l |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebrané a očištěné mušle vložíme do hrnce, přidáme česnek a zalijeme vínem. Zakryté 5 minut povaříme. Mušle vyndáme, neotevřené vyhodíme a zbytek vybereme z lastur. Vývar přefiltrujeme a vlijeme zpět do hrnce. Maizenu rozmícháme ve smetaně, vlijeme do vývaru a přidáme šafrán. Několik minut povaříme, než bude polévka hustší a krémovitá.
- Mušle vložíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce prohřejeme a servírujeme.
- Polévku podáváme s opečeným toastem nebo krutónky.