Cuketová polévka s mušlemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 plátek
Citronová šťáva 25 ml
Citrony 1 ks
Cuketa 700 g
Koriandr čerstvý 30 g
Mušle slávky 700 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vývar rybí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.
  2. Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.
  3. Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.
  4. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.