Cuketová polévka s mušlemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 plátek |
Citronová šťáva |
25 ml |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
700 g |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Mušle slávky |
700 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vývar rybí |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.
- Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.
- Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.
- Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.