Pečené sardinky s citronem a fenyklem
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sardinka obecná |
28 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
- Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
- Podáváme s plátky citronu.