Pečené sardinky s citronem a fenyklem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sardinka obecná 28 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
  2. Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
  3. Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
  4. Podáváme s plátky citronu.