Ďas s liškami a jarními cibulkami

Ingredience


Brusinky 50 g
Cibule 200 g
Cibulka jarní 4 ks
Lišky čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 200 g
Mořský ďas 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 5 g
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.
  2. Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme.
  4. Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami.