Ďas s liškami a jarními cibulkami
Ingredience
Brusinky |
50 g |
Cibule |
200 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Lišky čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mořský ďas |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.
- Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.
- Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme.
- Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami.