Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 425 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 1 kg
Olej stolní 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Želatina bílá plátky 10 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.
  2. V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
  3. Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
  4. Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.