Špíz z ďasa na pestré zelenině
Ingredience
Badyán |
4 ks |
Citronová tráva |
5 ks |
Mořský ďas |
600 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
250 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.
- Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.
- Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.