Špíz z ďasa na pestré zelenině

Ingredience


Badyán 4 ks
Citronová tráva 5 ks
Mořský ďas 600 g
Mrkev kořen 250 g
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 250 g
Šalotka 1 ks
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.
  2. Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.
  3. Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.